Nextcamp är ännu i sin linda. Funktionerna som finns är alla väldigt effektiva verktyg för din marknadsföring, men det som gör unikt med Nextcamp är att det samlar en stor mängd verktyg på ett och samma ställe. Därför är givetvis bredden och mängden marknadsföringsverktyg extra viktigt. Eftersom du alltid betalar en och samma månadsavgift oavsett vilka tjänster du använder, så är det ju ännu trevligare om det finns mycket godsaker att välja på. Men hur är planerna för framtiden?

Digital till analog marknadsföring

Att göra utskick av gammal hederlig post kan vara ett projekt. Det ska designas, skrivas ut, kuverteras, frankeras och stoppas i närmaste postlåda. Tänk om du istället kunde ladda upp en pdf eller textdokument och programmet sköter resten, till lägre kostnad än om du själv skulle postat iväg brevet? Att skicka ut fakturor, avtal eller julkort blir då ett rent digitalt nöje.

SMS-utskick

Under året kommer vi lägga till en tjänst som ger möjlighet att skicka SMS till kunder. Det är ett bra och direkt sätt att få ut exempelvis leveransbekräftelse, eller informera om kampanjer vid högtider som julen eller black friday. Ett antal SMS kommer att ingå i månadskostnaden och om du är flitig på att göra utskick så är det möjligt att skicka obegränsat med SMS mot en liten extraavgift per meddelande.

Integration med WordPress

Flertalet kunder har en webbplats som bygger på det populära publiceringsverktyget WordPress. För att enkelt och automatiskt överföra kunddata eller ge möjlighet till att prenumerera på nyhetsbrev direkt i kassan, så planerar jag att utveckla ett plugin till WP som sköter det hela automatiskt.

Statistik ger dig svaret

Alla seriösa marknadsförare använder någon form av statistikmätning idag, som kan vara ett projekt i sig att installera och ofta kräver en webbdesigners hjälp. Att sedan tolka resultatet är en helt annan utmaning och många gånger samlar mjukvaran in ofantligt mycket mer data än man faktiskt använder. Drömmen vore ett statistikprogram som mäter det som är viktigt, tolkar resultatet och presenterar det på ren svenska. Det är något som troligtvis är på ritbordet inom en snar framtid.

Det var lite allmänt om planeringsarbetet som ständigt pågår här på Nextcamp. Om du vet funktioner som du skulle önska fanns i vår svit av verktyg, tveka inte att höra av dig med dina synpunkter!